Паломництво по монастирях Черкащини

В понеділок 20 червня о 05.00 ранку, паломницька група Свято – Успенського храму, разом з настоятелем протоієреєм Олександром Хомічом у складі 32 чоловік, по благословінню Архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Високопреосвященішого Іоасафа, вирушила з смт Смоліно по маршруту монастирів Черкащини. Без прешкод знаходимо в прохолодному, ранковому лісі Мотронинський Свято – Троїцький жіночий монастир(http://www.shukach.com/ru/node/13966), де ми стаємо учасниками престольного свята… Свіже, лісове повітря та повна тиша цього святого та історичного місця нам приємно запам’ятались.
Після цього маршрут нашої подорожі пролягає через обласний центр – місто Черкаси, де ми відвідали Кафедральний Свято – Михайлівський собор, і на мить стали свідками масштабного будівництва дзвіничного комплексу… Наступні приємні враження нам дарує Кременчуцьке водосховище у найшиВршому, власному розливі, а також тутешня природа. І ось, ми прибуваємо до Красногірського Свято – Покровського жіночого монастиря(http://ukrneymovirna.at.ua/index/kranogirskij_monastir/0-63). Помолившись в храмі, побували біля джерела святителя Софронія єпископа Іркутського, який звідси починав свій чернечий шлях. Далі наша група вирушає в напрямку
Лебединського жіночого Свято – Миколаївського монастиря(http://kraeznavstvo.at.ua/…/svjato_mikolajivs…/2010-05-12-58), там знайомимось з життям святого місця, відвідуємо джерело зі смачною та цілющою водою, збагачуємось духовно. Повертаємось додому! Ось так пройшов день нашої спільної поїздки по святих та історичних місцях Черкащини. Всім учасникам поїздки, жителям смт Смоліно, щиро вдячний за терпіння та чудово проведений час!!!
Голова Паломницького відділу
Кіровоградської єпархії
ієрей Іван Верескун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *