Паломницька поїздка на Закарпаття

Протягом трьох діб, в дружній атмосфері побували у Закарпатській області, відвідуючи храми, монастирі, знайомлячись з місцевими жителями та отримуючи позитивні емоції від тутешньої природи. Познайомились ми з сестрами Свято Кирило – Мефодіївського монастиря, що знаходиться у с. Драчино неподалік Сваляви, пригостили нас обідом, тут же спробували джерельної, мінеральної води, яку по місцевому називають “ квас”. Далі Мукачево, в ньому жіночий Свято – Миколаївський монастир, опісля, піднялися разом на місцеву перлину – замок Паланок, помилувавшись краєвидами, втомлені їдемо у Берегове, тут відомі термальні джерела з різною температурою та складом води. Надвечір, (коли нерви вже давали про себе знати, від дороги) добираємося до села Мала Уголька, де на нас чекала вечеря та відпочинок.(тут знаходяться мощі преп. Іова Угольського). Саме в цьому карпатському селі, ми і відчули велич та красу природи цього краю.
На ранок, після спільної Літургії у храмі та смачного сніданку, вирушаємо в напрямку Драгово, де ще знайомимося з одиним жіночим монастирем. Далі їдемо в Нанково, там перебувають мощі преп. Олексія Карпаторуського. Надвечір, вїджаємо в Липчу(по дорозі вмочили ноги в гірську річку та зробили декілька “селфі”) на Вечірне Богослужння та ночівлю. І знову неймовірна тиша, свіже повітря… Наступного дня, зранку вирушаємо через гори до дому, 17 годин дороги, і ми в місті!
Ось так пройшли три доби нашої спільної поїздки по Закарпаттю! Всім учасникам поїздки, щиро вдячний за терпіння та чудово проведений час!
Голова Паломницького відділу
Кіровоградської єпархії
Протоієрей Іван Верескун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *